Βαριά «καμπάνα» σε αναρχικό για ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Βαριά «καμπάνα» σε αναρχικό για ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών και τεσσάρων μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 24χρονο αναρχικό, ο οποίος κατηγορούνταν ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία τον Ιούλιο του 2010 σε λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, απ' όπου απέσπασε 8.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί με βάση DNA που βρέθηκε σε μαντίλι, κοντά στο σημείο που έγινε η ληστεία. Από την πρώτη στιγμή, όμως, αμφισβήτησε τα αποτέλεσμα των σχετικών εξετάσεων γενετικού υλικού.

Ο νεαρός φοιτητής, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, ενώ η έφεσή του αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, για την επίθεση με γκαζάκια, τον Οκτώβριο του 2010, σε σταθμευμένο όχημα της ΔΕΗ κοντά σε εργοτάξιο της Επιχείρησης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Για την παραπάνω υπόθεση, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε εκ νέου στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,

Η τελευταία αυτή κατηγορία μετατράπηκε σε σύσταση συμμορίας και κρίθηκε ένοχος σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.