Πρόσκρουση επιβατικού πλοίο στο λιμάνι της Λευκάδας

Πρόσκρουση επιβατικού πλοίο στο λιμάνι της Λευκάδας

Προσέκρουσε, το πρωί της Τρίτης το επιβατικό/οχηματογωγό πλοίο (παντόφλα) «Ελένη» στον προβλήτα, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κέρκυρα χωρίς επιβάτες.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή μπήκε στο λιμένα Βασιλικής και στην προσπάθεια του να δέσει, πιάστηκε η αριστερή καδένα του πλοίου στην προπέλα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών με τον καταπέλτη, στον ντόκο του λιμανιού.

Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν τρεις κολώνες, μία παροχή νερού, ένα παγκάκι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο πάνω μέρος του ερασιτεχνικού σκάφος «Σταυρούλα», που βρισκόταν εκείνη την ώρα δεμένο στο λιμάνι.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας μετέβη στο σημείο δύτης για τον έλεγχο των υφάλων καθώς και για την ύπαρξη τυχόν βλάβης εν λόγω πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Νυδρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα του πλοίο νηογνώμονα.