Σοκ στον Πύργο: 92χρονος είναι ένα μήνα στα αζήτητα νεκροτομείου

Σοκ στον Πύργο: 92χρονος είναι ένα μήνα στα αζήτητα νεκροτομείου

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας 92χρονος που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και ένα μήνα παραμένει άταφος καθώς κανείς δεν τον έχει αναζητήσει.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από κάποιους υπαλλήλους του δήμου, που από ανθρωπιά, έδειξαν ενδιαφέρον και προθυμία να «τρέξουν» όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο άνθρωπος να ταφεί – καθώς δεν υπάρχουν συγγενείς. Όμως και εδώ «σκόνταψαν» στην απώλεια του φακέλου του 92χρονου που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Πύργου έως το θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο υπερήλικας πριν από ένα μήνα άφησε την τελευταία του πνοή, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο του Πύργου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζήτησαν συγγενείς του 92χρονου, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κανένα. Όλο αυτό το διάστημα από το θάνατό του έως σήμερα κανένας δεν τον αναζήτησε και παραμένει μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου. Ωστόσο, άτομα από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας προσπάθησαν να βοηθήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά κινητοποιήθηκαν ευαισθητοποιημένοι από την εξέλιξη που έλαβε η υπόθεση υπάλληλοι του δήμου Πύργου, όπου κατάφεραν να βρουν τρόπο να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας και η ψυχή του 92χρονου επιτέλους να ησυχάσει.

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όπου απευθύνθηκαν εξασφάλισε μια θέση ταφής στο νεκροταφείο του Πύργου, ενώ γνωστό γραφείο τελετών της πόλης καλύπτει τα έξοδα της κηδείας. Όμως εκεί που οι δημοτικοί υπάλληλοι πίστευαν πως είχαν φτάσει στο τέλος του δρόμου, αναζητώντας το πιστοποιητικό θανάτου του 92χρονου για να προχωρήσουν στην άδεια ταφής, ανακάλυψαν πως ο φάκελός του έχει χαθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Έτσι η ταλαιπωρία μετά θάνατόν του 92χρονου παρατείνεται. Υπάρχει ελπίδα όμως πως θα υπάρξει τρόπος να πραγματοποιηθεί η κηδεία κανονικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να λάβει τέλος το απάνθρωπο αυτό μαρτύριο.