Βίντεο: Συγκλονίζει το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο

Βίντεο: Συγκλονίζει το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση του τραγικού θανάτου του βρέφους από τη Λέρο.

Το αγοράκι είχε μεταφερθεί από τη Λέρο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης και ήδη η επιστημονική έκθεση των γιατρών του νοσοκομείου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρει το prismanews.gr, το πόρισμα για τα αίτια θανάτου είναι σοκαριστικό. Το βρέφος «έσβησε» γιατί είχε μείνει τρεις μέρες ατάιστο! Αποτέλεσμα ήταν ένα-ένα τα όργανά του να σταματήσουν να λειτουργούν. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν μιλήσει για πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες, δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

Το τι προηγήθηκε πριν φτάσει το βρέφος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παραμένει στο σκοτάδι.

Διαβάστε επίσης: 

Τους γιατρούς της Λέρου κατηγορεί η μητέρα του άτυχου βρέφους

«Έσβησε» το νεογέννητο αγγελούδι από τη Λέρο

Video 1

Βίντεο: Συγκλονίζει το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο