Θεσσαλονίκη: Η θλιβερή ιστορία πίσω από την τραγωδία με την 11χρονη

Θεσσαλονίκη: Η θλιβερή ιστορία πίσω από την τραγωδία με την 11χρονη

Το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας φανερώνει η ιστορία της 11χρονης που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη.

Το άτυχο κοριτσάκι που βρέθηκε την Τρίτη κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου, μαζί με το σαραβαλιασμένο ποδήλατό της ήταν παιδί των φαναριών. Η καθημερινότητά της δεν έμοιαζε με την ανέμελη ζωή άλλων παιδιών. Έπαιρνε ένα πανί και καθάριζε τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τη μικρή Στέφα, η οποία «έσβησε» πάνω στο παιχνίδι της. Το παλιό ποδήλατο το είχε βρει στα σκουπίδια και το μοιραζόταν με άλλα παιδιά.

Όλα συνέβησαν στην οδό Λαγκαδά και μάλιστα μπροστά στα μάτια άλλων μικρών παιδιών. Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε μαθητές δεν την είδε την ώρα που διερχόταν αμέριμνη και τη χτύπησε. Αιμόφυρτο το κοριτσάκι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και κατέληξε λόγω των πολλαπλών κακώσεων.

«Την είχα δει τελευταία φορά την περασμένη Κυριακή, στα φανάρια της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Νεάπολης. Τη θυμάμαι ταλαιπωρημένη, να τραβάει με κούραση το πανί της πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σκούπιζε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βαλμπόνα Χιστούνα από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «Άρσις» που εκπονεί πρόγραμμα για τα «παιδιά των φαναριών».

Όπως αποκαλύπτει η κ. Χιστούνα, η Στέφκα ήταν Ρομά και είχε έρθει από την Βουλγαρία στην Ελλάδα πριν από περίπου δύο χρόνια. Ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη μαζί με συγγενείς της και όσες φορές την είχαν προσεγγίσει από την "Αρσις" αρνιόταν να πάει σχολείο και να μιλήσει περισσότερο για την οικογένειά της.

«Το κορίτσι είχε έρθει στο κτίριο όπου στεγάζεται η 'Άρσις' για να πάρει κάποια τρόφιμα, μαζί με τον μικρότερο αδερφό της. με τον οποία μάλιστα, δούλευαν στα φανάρια» αναφέρει η κ.Χιστούνα τονίζοντας ότι το τραγικό δυστύχημα είναι ενδεικτικό των σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύουν για όσα παιδιά ωθούνται στη ζητιανιά.

«Ηταν πολύ άσχημα χτυπημένο το κοριτσάκι και παρά τις προσπάθειες των γιατρών που το οδήγησαν άμεσα στο χειρουργείο, κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία και καρδιακή ανακοπή» εξηγεί από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" Παύλος Παπαδόπουλος

Το άψυχο κορμί του μικρού κοριτσιού παραμένει προς το παρόν στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου και μόνο μία γυναίκα, που συστήθηκε ως η γιαγιά του, πήγε να το δει. Απομένει η ιατροδικαστική έκθεση, η διασταύρωση των στοιχείων από το βουλγαρικό προξενείο και η υπόθεση του θανάτου της Στέφκας θα "κλείσει" ως ακόμη ένα τραγικό γεγονός...