Συγκλονιστική μαρτυρία για την μοιραία καταδίωξη

Συγκλονιστική μαρτυρία για την μοιραία καταδίωξη

Δραματικές ώρες περνούν στους διαδρόμους του ΠΑΓΝΗ οι οικογένειες των δύο αγοριών που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά το τροχαίο που είχαν στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έπειτα από την καταδίωξη των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα δύο αγόρια σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένα και υπό την επίβλεψη των γιατρών της ΜΕΘ παίδων προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή φέροντας βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο ένας αλλά και βαριά τραύματα στο στήθος επιπλέον ο άλλος.

Στο πλευρό των δύο οικογενειών σπεύδουν από χθες συγγενείς, φίλοι αλλά και συγχωριανοί. Ακόμα και άνθρωποι άγνωστοι στο συγγενικό περιβάλλον πέρασαν από το ΠΑΓΝΗ προκειμένου να πουν τα όσα είδαν τη στιγμή του τροχαίου περνώντας από το σημείο, αφήνοντας τα στοιχεία τους στη διάθεση των οικογενειών.

Η περιπέτεια των δύο εφήβων που φαίνεται ότι ... συμπεριελήφθησαν στο σωρό των περιστατικών της καθημερινότητας των διωκτών του εγκλήματος έχει σημάνει συναγερμό και στο ΠΑΓΝΗ που προσπαθεί να φροντίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δύο παιδία. Νευροχειρουργοί, εντατικολόγοι και όποια άλλη ιατρική ιδιότητα απαιτείται βρίσκεται στο πλευρό τους και περιμένουν όλοι αυτές τις πρώτες 72 ώρες να κυλήσουν ομαλά και τα παιδιά να ξεφύγουν το θανάσιμο κίνδυνο.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Την ίδια στιγμή, χθες το απόγευμα εμφανίστηκε στο νοσοκομείο στη μητέρα του ενός αγοριού ένας 23χρονος νεαρός από τις Δαφνές, ο Γ.Α. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε στο σημείο του τροχαίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου το βράδυ της Τετάρτης. Βρισκόμουν εκεί απέναντι όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα το μηχανάκι του Σπύρου πεσμένο από κάτω... Τα παιδιά ήταν πεσμένα λίγο πιο πέρα, σε μία απόσταση 3 περίπου μέτρων μεταξύ τους. Ο Σπύρος ήταν πεσμένος ανάσκελα και σπαρταρούσε ενώ ο Γιώργος ήταν μπρούμυτα και δεν κουνιότανε καθόλου. Η αστυνομία δε μας άφησε καθόλου να πλησιάσουμε. Στην αρχή ήταν 5 -6 αστυνομικοί αλλά μετά ήρθαν πολλοί. Περιπολικά, μηχανές ...χαμός. Πλησίασα το μηχανάκι και μία αστυνομικός δε με άφησε. Κρατούσε κάτι χαρτιά και με ρώτησε αν γνωρίζω την πινακίδα. Η πινακίδα ήταν βιδωμένη πάνω στο φτερό της μηχανής. Της είπα ναι.. είναι της μηχανής του Σπύρου.

Η συγκλονιστική περιγραφή του 23χρονου ωστόσο φαίνεται να ανατρέπει κάποια δεδομένα όπως αυτό που λέει ότι το μηχανάκι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που λέει και ο πατέρας του 19χρονου αγοριού από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι το αγόρι του χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ο 23χρονος αυτόπτης μάρτυρας πάντως φαίνεται ότι ήταν αυτός που ενημέρωσε την αδερφή του 19χρονου τραυματία και τον πατέρα του που έτρεξαν στο σημείο του τροχαίου.

Διαβάστε επίσης:

Χαροπαλεύουν τα δυο παιδιά στην Κρήτη