Απελάθηκαν δεκάδες παράνομοι μετανάστες

Απελάθηκαν δεκάδες παράνομοι μετανάστες

Επιπλέον τριάντα ένας αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν δεκαπέντε πολίτες Αλβανίας, ένας πολίτης Αλγερίας, ένας πολίτης Γερμανίας, οχτώ πολίτες Ιράκ, ένας πολίτης Κροατίας, ένας πολίτης Μαρόκου, τρεις πολίτες Μογγολίας και ένας πολίτης Πολωνίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", με προορισμούς το Αλγέρι, το Ντίσελντορφ, το Ερμπίλ, το Ζάγκρεμπ, την Καζαμπλάνκα, το Ουλάν Μπατόρ και τη Βαρσοβία, αντίστοιχα. Οι υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς στη χώρα τους μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.