Αναβίωση της «βαριάς» τρομοκρατίας – Φόβοι για νέο «χτύπημα»

Αναβίωση της «βαριάς» τρομοκρατίας – Φόβοι για νέο «χτύπημα»

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην λεωφόρο Συγγρού, (ένα χτύπημα για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης), αλλά και την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων : Άγρια Ελευθερία - Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων", εκφράζουν φόβους για νέα "αναβαθμισμένη" τρομοκρατική επίθεση.

Άλλωστε στην προκήρυξη για την ανάληψη της επίθεσης στο Mall που ανήρτησαν οι τρομοκράτες σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών, απειλούν με νέες ένοπλες επιθέσεις, αφού αναφέρουν :  "Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια..."

Σε κόκκινο «συναγερμό» η αντιτρομοκρατική

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, της κρατικής ασφάλειας, αλλά και η ΕΥΠ, βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν ένα νέο χτύπημα. Οι "κοριοί" που παρακολουθούν τα τηλέφωνα υπόπτων έχουν πάρει "φωτιά", ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, είτε αυτοί είναι κτίρια, είτε είναι πρόσωπα, από ενστολους αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά... Παράλληλα στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μπει ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για την σύλληψη καταζητούμενων για τρομοκρατία, όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα...

Η νέα «γενιά» τρομοκρατών

Μετά την εξάρθρωση του "Επαναστατικού αγώνα" και της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς", υπήρξε μία περίοδος ηρεμίας, αφού γίνονταν μόνον εμπρηστικές επιθέσεις. Όπως όλα δείχνουν, όμως πλέον υπάρχει, ολική επαναφορά της "βαριάς" τρομοκρατίας και μάλιστα με επιθέσεις υψηλού ρίσκου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η νέα οργάνωση που χτύπησε το Mall αποτελείται από μέλη που είχαν συμμετοχή σε παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις, (“πυρήνες της φωτιάς”) ή αποτελεί την εξέλιξη, με επιχειρησιακή όμως αναβάθμιση της οργάνωσης "Κίνημα 12 Φλεβάρη", η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στο ΜΕΤΡΟ πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Έξι άτομα δείχνουν οι κάμερες του MALL

Απειλές για «χτύπημα» με καλάσνικοφ

Απετράπησαν τρομοκρατικά χτυπήματα με στόχο Παπούλια, Βενιζέλο