Πάτρα: Βανδαλισμός στην προτομή μητροπολίτη Τραπεζούντος

Πάτρα: Βανδαλισμός στην προτομή μητροπολίτη Τραπεζούντος

Βάνδαλοι έδρασαν και πάλι σε βάρος προτομής σε πλατεία της Πάτρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, εκεί όπου βρίσκεται η προτομή του τελευταίου μητροπολίτη Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσάνθου.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας (τμήματα συντήρησης, κοινόχρηστων χώρων και ηλεκτροφωτισμού) του Δήμου Πατρέων πήγαν στην πλατεία, προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες συντήρησης κι εκεί διαπίστωσαν ότι άγνωστα άτομα, προφανώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία κλοπής της προτομής, έχοντας βγάλει τις βίδες, με αποτέλεσμα η προτομή, να είναι έτοιμη να αποκολληθεί. Οι εργάτες πήραν την προτομή, για να την προστατεύσουν και να την επανατοποθετήσουν, με νέα, πιο στέρεα υλικά.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σιγαλός επισημαίνει ότι τα κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών έχουν πολλαπλασιαστεί και απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση προς όλους, να προστατεύουν με όποιο τρόπο μπορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά.