Ανοιχτά τα διόδια στο Αιγίνιο

Ανοιχτά τα διόδια στο Αιγίνιο

Ανοιχτά παραμένουν τα διόδια Αιγινίου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών και οι οδηγοί διέρχονται χωρίς να πληρώνουν, λόγω των κινητοποιήσεων κατοίκων δήμων της Πιερίας και κινήσεων πολιτών, που αντιδρούν στη λειτουργία του νέου σταθμού.

Ανοιχτά είναι και τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά, ενώ κανονικά λειτουργούν τα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς, επί της Εθνικής Οδού.

Οι σταθμοί στο Αιγίνιο και στον παράπλευρο δρόμο της Λεπτοκαρυάς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε λειτουργία από σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν «επ' αόριστον» τις κινητοποιήσεις τους, με ομάδες περιφρούρησης για να μην λειτουργήσουν οι νέοι σταθμοί.

«Προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων, σε Μάλγαρα, Αιγίνιο και από το 2013 και στο Νησέλι και δεν έχει γίνει ούτε ένας από τους προβλεπόμενους παράδρομους. Μας αποκλείουν από παντού και δε θα το επιτρέψουμε» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.

Στη Λεπτοκαρυά, οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν τα παράπλευρα διόδια με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, για τα οποία ζητούν την κατάργησή τους, ενώ ζητούν επίσης να μειωθεί η τιμή στα μετωπικά διόδια επί της εθνικής οδού.