Τι κάλυψη σας προσφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου σας στο εξωτερικό;

Τι κάλυψη σας προσφέρει η ασφάλεια αυτοκινήτου σας στο εξωτερικό;

Συχνά κάνουμε ταξίδια με το αυτοκίνητο εκτός Ελλάδας. Πόσο ασφαλείς είμαστε αλήθεια;

Από την στιγμή που το αυτοκίνητο σας έχει Ελληνικούς αριθμούς κυκλοφορίας μπορείτε να το κυκλοφορείτε και εκτός Ελλάδας με το ασφαλιστήριο σας και με την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού διεθνούς ασφάλισης, αυτού που λέμε «πράσινη κάρτα».

Προσοχή: Η κάλυψη που παρέχεται με την πράσινη κάρτα είναι μόνον «Ευθύνης Έναντι Τρίτων».

Δεν απαιτείται η πληρωμή οποιουδήποτε επιπρόσθετου ασφαλίστρου για τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες αν μιλάμε για χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για κάποιες άλλες χώρες (αν υποθέσουμε ότι θα... τολμήσετε να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία οδικώς), θα πρέπει να συνεννοηθείτε με την ασφαλιστική σας.

Στην περίπτωση που το ασφαλιστήριό σας παρέχει προαιρετικές καλύψεις (κλοπή, φωτιά, τρομοκρατικές ενέργειες, κρύσταλλα, κλπ), θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία προτού ταξιδεύσετε, έτσι ώστε να επεκταθεί η κάλυψη αυτών και στο εξωτερικό.

Γι' αυτό θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο επιπρόσθετο ασφάλιστρο. Ωστόσο, είναι μάλλον μια σοφή κίνηση. Γιατί αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο εκτός Ελλάδας (ή αν πάρει φωτιά, πέσει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας ή απλά το τρακάρετε σε μια κολώνα), τότε δεν δικαιούστε αποζημίωσης, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη κι αν έχετε μεικτή ασφάλιση!