Παρατάχθηκαν και στις Σέρρες τα τρακτέρ

Παρατάχθηκαν και στις Σέρρες τα τρακτέρ

Περισσότερα από τριάντα τρακτέρ παράταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Κώστα Ξενιτίδη, που συμμετείχε με άλλους τριάντα Σερραίους αγρότες, στη μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα, οι Σερραίοι αγρότες αναμένουν τα αποτελέσματα των διήμερων συναντήσεων των εκπροσώπων τους που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. «Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, θα συμμετέχουμε στις πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ξενιτιδής.

Αύριο αναμένεται οι αγρότες των ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων του νομού Σερρών, να συναντηθούν και στο δ.δ. Μητρουσίου του δήμου Σερρών για να λάβουν τις αποφάσεις τους, ενώ αναμένεται την Πέμπτη να συναντηθούν στις Σέρρες, όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού προκειμένου να συναποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Την ίδια ώρα, έκκληση προς τους αγρότες να βάλουν πλάτη για να βοηθήσουν και αυτοί να ξεπεραστεί η κρίση απεύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και παράλληλα να προβούν σε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση.

«Πιστεύω ότι οι αγρότες περνάνε δύσκολες στιγμές σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα συνολικά. Πιστεύω όμως πως καταλαβαίνουν, ότι πρέπει όλοι μας κάτω από τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, να βάλουμε πλάτες για να ξεπεραστεί η κρίση το συντομότερο δυνατόν. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ένας διάλογος για να βρεθούνε λύσεις, εκεί που μπορούνε να βρεθούνε λύσεις που θα είναι ρεαλιστικές και μέσα στα πλαίσια της συγκεκριμένης ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Οι αγρότες θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καλά κάνουν και διεκδικούν τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, αλλά θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να κάνουν έναν διάλογο ώστε να βρεθεί λύση» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης από τις Σέρρες, κατά την παρουσία του σε συνεστίαση που πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Πεντάπολης του δήμου Εμμανουήλ Παπά.