Και άλλη ΜΚΟ για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»!

Και άλλη  ΜΚΟ για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»!

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν στην Τουρκία ΜΚΟ και σωματεία «Δυτικοθρακιωτών Τούρκων», που πληρώνονται αδρά από την τουρκική κυβέρνηση και προπαγανδίζουν ανοιχτά την ιδέα της θρακικής αυτονομίας…

Πέραν των διαφόρων τουρκοσυλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται μέσα σε ελληνικό έδαφος έως τώρα γνωρίζαμε τη δράση και τριών μεγάλων ΜΚΟ που εδρεύουν εκτός Θράκης και έχουν ως στόχο την προώθηση των τουρκικών θέσεων για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως διαβάζουμε στο Προξενείο-Στόπ.

 Και εννοούμε βεβαίως τον «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (με παραρτήματα σε πολλές τουρκικές πόλεις), την «Ένωση Τούρκων Ελλάδας» (YUNTURK) (που εδρεύει επίσης στην Τουρκία) και την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) (που δραστηριοποιείται στη Δυτική Ευρώπη).

 Πρόσφατα όμως μάθαμε την ύπαρξη και μιας ακόμη τέτοιας ΜΚΟ. Λέγεται ΒΤΤΒ (αρχικά των λέξεων «Batı Trakya Türk Birliği» - δηλαδή «Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης») και ο πρόεδρός της, κάποιος Αχμέτ Σαλίχογλου, έκανε προ ολίγων ημερών δηλώσεις στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», εκπρόσωπος της οποίας τον επισκέφθηκε στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαλίχογλου καταδίκασε τόσο τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών στην Καβάλα, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ στον τοπικό δήμαρχο, όσο και την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν «για ανύπαρκτο λόγο», όπως τόνισε . Όλα αυτά δείχνουν, σύμφωνα πάντα με τον Σαλίχογλου, ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για την σύντομη επίλυση θεμάτων όπως η εκπαίδευση κα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη».