Ξάνθη: Μάσκα για ρεκόρ Guinness!

Στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Guinness φιλοδοξεί να...

Στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Guinness φιλοδοξεί να μπει ο Δήμος Ξάνθης φιλοτεχνώντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο, την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Η μορφή της μάσκας, που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών (Θ.Λ.Ε.) που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Το θέμα της φετινής καρναβαλικής παρέλασης είναι: «ΔΝΤ - Διεθνής Νομισματική Τρέλα» και όπως εξηγεί σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης «ο τίτλος αυτός μας έδωσε την ευκαιρία να σκαλίσουμε τη μνήμη μας και να ανασύρουμε τις λαϊκές φράσεις του παρελθόντος που γεμάτες σοφία περιγράφουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση».