Η Tρόικα ζητεί επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η Tρόικα ζητεί επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Πιο σκληρή από ποτέ φαίνεται πως έχει επιστρέψει η τρόικα, η οποία ξαναβάζει στο τραπέζι την επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Περισσότεροι από 117.000 ζουν με τον εφιάλτη της κατάσχεσης καθώς τα χρέη τους προς πιστωτικές κάρτες, για καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 απαγορεύονται με νόμο οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Την κατάρτηση αυτής ακριβώς της απαγόρευσης ζητεί την τελευταία εβδομάδα η τρόικα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

 Το συνολικό χρέος φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με δικηγόρους αποτελεί μία «ωρολογιακή βόμβα» εσωτερικού χρέους, η οποία συνιστά απειλή για τα σπίτια των χρεωμένων πολιτών μόλις απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η κατάσταση αυτή φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η κρίση, η σκληρή λιτότητα που εφαρμόστηκε στη χώρα και η υπερφορολόγηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις για την έκδοση διαταγής πληρωμής που υπέβαλαν τράπεζες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έφτασαν τις 74.830 ολόκληρο το 2012 έναντι 73.259 τον προηγούμενο χρόνο.