ΕΛΛΑΔΑ

Στο ρελαντί τα τρακτέρ - Ενισχύονται τα μπλόκα

Στο ρελαντί τα τρακτέρ  - Ενισχύονται τα μπλόκα

Στάση αναμονής από τους αγρότες που περιμένουν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργό με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραλύσουν τη χώρα.

Τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να τηρούν στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του Α. Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός και «τρέμουν» το ενδεχόμενο οι αγρότες να κόψουν στα δύο τη χώρα. Γι’ αυτό η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει εντολή στην Αστυνομία να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Σε αυτή την απόφαση συνέβαλε σύμφωνα και με πληροφορίες και το παρολίγον "θερμό" επεισόδιο στο μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ενισχύουν συνεχώς τα μπλόκα, ενώ παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε κεντρικές πλατείες πόλεων.

Προς το παρόν οι αγρότες δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία, ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μέσα σε λίγα λεπτά θα παραλύσουν τη χώρα.

Για πέμπτη συνεχή ημέρα οι Θεσσαλοί αγρότες βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Αστυνομικές δυνάμεις τους εμποδίζουν να ανέβουν στην εθνική οδό, αλλά οι αγρότες δηλώνουν πως αν παρθεί απόφαση για μπλόκα δεν θα μπορέσει κανένας να τους σταματήσει.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας - Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, του δήμου Σερρών, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

Μπλόκα υπάρχουν στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης - Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας.

Επίσης, αγρότες από τη Βοιωτία ετοιμάζουν κάθοδο στην εθνική οδό, στο ύψος του Κάστρου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας παραμένουν στα μπλόκα της εθνικής οδού Μυκηνών - Ναυπλίου, τηρώντας στάση αναμονής και τα τρακτέρ στο… ρελαντί.