ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Άφησαν χωρίς ρεύμα 8μελη οικογένεια! (vid)

Πύργος: Άφησαν χωρίς ρεύμα 8μελη οικογένεια! (vid)

Ο Νίκος Σμαρνάκης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που ζει μόνιμα σε παραλιακό σπίτι στη Σαρακίνα μαζί με τους γονείς του δεν περίμενε ποτέ πως θα του κόψουν το ρεύμα πειδή δεν είχε να πληρώσει το λογαρισμό.

Το πρωί, στο κυλικείο του Διοικητηρίου στη Νομαρχία και τα βράδια σε δεύτερη δουλειά ως σερβιτόρος σε ταβέρνες της περιοχής, αλλά και μία σειρά από ατυχείς συγκυρίες, τον οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στον μόλις δυόμισι χρονών μικρό του γιό, ο οποίος υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περισσότερες από 40 ημέρες, γιγάντωσαν όπως ο ίδιος λέει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

''Πρώτος και βασικός στόχος μου ήταν να κάνω τα πάντα για να ζήσει το παιδί μου και τα κατάφερα. Πλέον όμως, όλοι οι λογαριασμοί πήγαν πίσω με αποκορύφωμα να έρθει η ΔΕΗ, παρότι είχα προχωρήσει σε ρύθμιση να μου κόψει το ρεύμα'' αναφέρει χαρακτηριστικά.

''Αδυνατούσα να πληρώσω το λογαριασμό, ύψους 1000 ευρώ, γιατί εκείνη την περίοδο είχα να καλύψω τα νοσήλια του παιδιού μου. Πήγα στη ΔΕΗ στον Πύργο και ζήτησα ρύθμιση. Με τη ρύθμιση μου ζήτησαν να πληρώσω 500 ευρώ το Νοέμβρη και άλλα 500 ευρώ το Δεκέμβρη. Τους εξήγησα ότι μου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω αυτό το ποσό γιατί η Νομαρχία ήταν κλειστή λόγω απεργίας και καταλήψεων''.

''Μετά την πρώτη διακοπή στο ρεύμα, ο εργολάβος μου ζήτησε να υπογράψω μια δήλωση στην οποία θα ανέφερα ότι την επόμενη ημέρα θα πληρώσω το σύνολο του ποσού των 1000 ευρώ''.
Χωρίς ρεύμα και νερό
Το πρώτο βράδυ χωρίς ρεύμα και νερό καθώς το μοτέρ δε λειτουργεί, για την πολυμελή οικογένεια του Νίκου Σμαρνάκη, πέρασε ιδιαίτερα δύσκολα.

''Μια ευνοϊκή ρύθμιση ζητώ για να μπορώ να την πληρώνω, δεν θέλω να μου χαρίσουν το ρεύμα. Τα 500 ευρώ όμως δόση, είναι πολλά και δεν τα έχω. Η Νομαρχία είναι πάλι υπό κατάληψη και αν το κυλικείο δεν δουλέψει, δεν μπορώ να πληρώσω. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω'' είπε.