ΕΛΛΑΔΑ

«Ρήγματα» στα μπλόκα – Δεν θα γίνει η συνάντηση με Σαμαρά

«Ρήγματα» στα μπλόκα – Δεν θα γίνει η συνάντηση με Σαμαρά

-«Ότι μπορούσαμε να δώσουμε, το δώσαμε» διαμηνύει η κυβέρνηση

-Κόπωση στους αγρότες και φωνές για αναστολή κινητοποιήσεων

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους δηλώνουν οι αγρότες, με τον «κλεφτοπόλεμο» με την αστυνομία να είναι πλέΟν καθημερινό φαινόμενο.

Οι παραγωγοί ενισχύουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δύσκολα θα πραγματοποιηθεί καθώς το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι από οικονομικής απόψεως τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, ενώ για τα θεσμικά ζητήματα οι αγρότες παραπέμπονται στα αρμόδια υπουργεία.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος θα έχει συνάντηση με τους αγρότες ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας, μιας και σήμερα αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη 2 εβδομάδες στους δρόμους και τα πρώτα σημάδια κόπωσης έχουν αρχίσει να διακρίνονται. Μπορεί οι παραγωγοί ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα, εντούτοις στο εσωτερικό υπάρχουν «ρήγματα» και ήδη ακούγονται φωνές για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει κάνει σαφές πως ό,τι μπορούσε να δώσει στους αγρότες, το έχει πράξει, καθώς έχει εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες έχουν αποφασίσει να προχωρούν σε καθημερινή βάση από τις 14:00 μέχρι τις 15:00 σε αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα μπλόκα της χώρας.