Εκστρατεία ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά

Με το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά»...

Με το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» η ΚΝΕ συνεχίζει την εκστρατεία της σε όλη την Ελλάδα κατά των ναρκωτικών, με εκδηλώσεις και συζητήσεις σε πόλεις και χωριά, σε στέκια νεολαίας και χώρους εργασίας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την ΕΕ για «επικίνδυνες επιλογές», που στόχο έχουν «τη μείωση των κονδυλίων για την πρόληψη, τη θεραπεία με "στεγνά" προγράμματα και την επανένταξη, και την αύξησή τους για τη χρήση της μεθαδόνης και τη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΔΣ της ΚΝΕ, «στόχος αυτών των επιλογών είναι η νεολαία να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και φυγής, να διαπαιδαγωγείται στην υποταγή και το συμβιβασμό, να μην αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η αύξηση στη χρήση των ναρκωτικών συνδέεται με την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης», καθώς και ότι «η τραγωδία των ναρκωτικών έχει ταξικό υπόβαθρο, καθώς χτυπάει όλο και πιο μικρές ηλικίες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, στο στρατό, στα χωριά και ειδικά τη νέα γενιά, που ηλικιακά έχει απόσταση από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις της ιστορίας του τόπου μας».

Καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον της νομιμοποίησης των «μαλακών» ναρκωτικών και στο πλαίσιο αυτό άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζει αυτό το σάπιο σύστημα, προβάλλοντας το παράδειγμα χωρών όπως η Ολλανδία όπου επιτρέπεται η χρήση "μαλακών" ναρκωτικών».

Η ΚΝΕ εκτιμά ότι πρέπει να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα «ένα ισχυρό κίνημα κατά της χρήσης ναρκωτικών, ώστε να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και αντίθετα να παλέψουν για την ανατροπή του καπιταλισμού» και προς την κατεύθυνση αυτή θα αναπτύξει διάφορες δράσεις, με αποκορύφωμα μια μεγάλη κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν και μίλησαν γονείς παιδιών που έχουν θεραπευτεί στα «στεγνά» προγράμματα της «Ιθάκης», της «Διάβασης» και του «18 Άνω».