Η Μάνια, τα «ξύδια» και η ασυλία της Δικαιοσύνης

Ήταν Νοέμβρης του 2009. Ξημερώματα...

Ήταν Νοέμβρης του 2009. Ξημερώματα Παρασκευής. Μια νύχτα τρελή. Μια νύχτα έντονη. Με πολύ αλκοόλ και διασκέδαση. Μια μέρα που δε θα ξεχάσει ποτέ η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου. Και αυτό γιατί; Διότι λίγες ώρες μετά οδηγούνταν στον Εισαγγελέα. Τι είχε συμβεί;

Η εκδότρια, η οποία επέστρεφε από πάρτι σε γνωστό κέντρο διασκέδασης επί της Κηφισίας, πέρασε με κόκκινο τα φανάρια της Πανόρμου και αστυνομικοί, αφού την σταμάτησαν, της ζήτησαν να κατέβει ώστε να υποβληθεί στους νόμιμους ελέγχους. Η ίδια αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο και όχι μόνο αυτό αλλά κλώτσησε και έβρισε τους αστυνομικούς.

Προφανώς βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μέθης. Επίσης, αρνήθηκε και να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τέσσερα περιπολικά χρειάστηκαν για να ακινητοποιήσουν το όχημά της. Η Μάνια καθ' όλη την διάρκεια του πρωτοφανούς επεισοδίου τηλεφωνούσε σε πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στον δικηγόρο θείο της. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα και τελικά συνελήφθη και κρατήθηκε, ώστε να οδηγηθεί το πρωί της επόμενης μέρας, της Παρασκευής στο αυτόφωρο.

Αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές (όπως αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, απείθεια, άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, παραβίαση ερυθρού σήματος), η Μάνια Τεγοπούλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μόνον με την κατηγορία της παράβασης των άρθρων 42 και 44 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατηγορία σχετικά ασήμαντη μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους κύκλους, η διαμόρφωση της τελικής κατηγορίας κατά της θυγατέρας του Κίτσου Τεγόπουλου και συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατόπιν παρεμβάσεων και άνωθεν εντολών που δόθηκαν από πολιτικούς παράγοντες, τελικά οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο με την κατά το δυνατόν ελαφρότερη κατηγορία.

Κάθε άλλος μέσος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών και θα καταδικαζόταν με όλη την δυνατή αυστηρότητα. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δε θα του αναγνωριζόταν ελαφρυντικά και βεβαίως κανένα σύστημα προστασίας προσωπικοτήτων VIP, δε θα είχε παρέμβει όπως στην περίπτωση της Μάνιας Τεγοπούλου.

Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά λίγες μέρες μετά χρησιμοποιώντας την δύναμη του μέσου που της ανήκει εκτόξευσε απειλές κατά του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Έλεος.

Το παιχνίδι αυτό πρέπει να σταματήσει και τόσο ο κύριος Καστανίδης αλλά και ο κύριος Παπουτσής πρέπει να κινηθούν άμεσα σε αυτή την λογική. Πρέπει κάποια στιγμή τα ρουσφέτια να σταματήσουν. Πρέπει να πάψουν να σκέφτονται τα κονέ και το πολιτικό τους κόστος και να λειτουργούν δίκαια απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Κι αν η Τεγοπούλου σκότωνε δύο μικρά παιδιά ακριβώς επειδή ήταν πιωμένη; Και ποιος μας διαβεβαιώνει όλους εμάς, ότι και αύριο δε θα κάνει τα ίδια; Είναι ειδεχθές και απαράδεκτο να ζούμε σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων. Αυτό το στοιχείο της κοινωνικής αδικίας έχει φέρει τους Έλληνες στα όριά τους. Και πρέπει άμεσα ν’ αλλάξει!

Πηγή: www.gossip-tv.gr