Ηρέμησαν τα "πνεύματα" στις φυλακές Κορυδαλλού

Αποκλιμακώθηκε η ένταση που επικράτησε για αρκετή ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού...

Αποκλιμακώθηκε η ένταση που επικράτησε για αρκετή ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά την επιτυχή επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, η εξέγερση των περίπου 300 αλλοδαπών έλαβε τέλος χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα ή τραυματισμοί.

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν κυρίως μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλη τη τρίτη πτέρυγα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα αλλά γρήγορα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια εκτεταμένη αναταραχή.

Οι έγκλειστοι άρχισαν να προκαλούν φθορές στα κρεβάτια και στα κλινοσκεπάσματά τους ενώ ομάδες των εξεγερμένων είχε ανέβει ακόμα και στη ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η αστυνομική επέμβαση αποφασίστηκε όταν τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας παρακολουθούσε τα τεκτενόμενα από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οι κρατούμενοι δεν πειθαρχούσαν και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματά τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτύρονται για τις «άθλιες», όπως τις χαρακτηρίοζυν, συνθήκες κράτησής τους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αφορμή της εξέγερσης αποτέλεσε η έκδοση στη Μόσχα ενός Ρώσου "μαφιόζου" ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας.