ΕΛΛΑΔΑ

«Αποκεφαλίστηκαν» δύο Αντιστράτηγοι

«Αποκεφαλίστηκαν» δύο Αντιστράτηγοι

Με την παραμονή του Νίκου Παπαγιαννόπουλου στο «τιμόνι» της ΕΛ.ΑΣ. (εκτός απροόπτου μέχρι τον Οκτώβριο), με μία αποστρατεία αντιστρατήγου - έκπληξη και δύο αλλαγές σε θέσεις – «κλειδιά» στη ΓΑΔΑ, ολοκληρώθηκαν οι τακτικές κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Η έκπληξη ακούει στο όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας και πολλοί τον θεωρούσαν φαβορί για να αναλάβει υπαρχηγός του σώματος.

Τελικά όμως παρά τις σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του όπως, την εξιχνίαση της απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, αλλά και τις τέσσερις συλλήψεις των κατηγορουμένων για τρομοκρατία μετά τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, «κόπηκε».

Ο δεύτερος αντιστράτηγος που τέθηκε εκτός αστυνομίας είναι ο μέχρι πρότινος επιτελάρχης Παναγιώτης Φλήρης. Έτσι λοιπόν υπαρχηγός παραμένει ο Αδαμάντιος Σταματάκης, στη θέση του επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης (ήταν επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας), επιτελάρχης αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπασπύρου (πρώην Ά υποδιοικητής ΓΑΔΑ και διοικητής των ΜΑΤ) ο οποίος προάγεται σε αντιστράτηγο, ενώ επιθεωρητής νοτίου Ελλάδας τοποθετείται ο αντιστράτηγος πλέον Γιάννης Δικόπουλος που αφήνει τη θέση του Αττικάρχη.

Παραμένει ο διοικητής της αντιτρομοκρατικής

Οι μοναδικές σημαντικές αλλαγές έγιναν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος Αττικάρχης, αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας (ήταν διευθυντής αστυνομίας Αθηνών), ενώ διοικητής στην ασφάλεια Αττικής ορίζεται ο Δημήτρης Γεωργατζής. Όσον αφορά την οικονομική αστυνομία, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, γίνεται ταξίαρχος και αναλαμβάνει υποδιοικητής, ενώ τα "ηνία" της υπηρεσίας παίρνει ο Βασίλης Κοντογιάννης, καλύπτοντας το κενό που αφήνει ο Δημήτρης Γεωργατζής.

Στην άμεση δράση διοικητής είναι πλέον ο Δημήτρης Ζάγκας και στην ομάδα ΔΙΑΣ ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος. Αλλαγές δεν υπήρξαν στην ηγεσία της αντιτρομοκρατικής όπου συνεχίζει ο Άλκιβιάδης Τζοίτης, παίρνοντας τον βαθμό του υποστρατήγου, ενώ στην υπηρεσία εωτερικών υποθέσεων αλλά και στην τροχαία Αττικής ο Παναγιώτης Στάθης και ο Δημήτρης Παπαναγιώτου, παραμένουν στις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: 'Ετοιμη η λίστα της νέας ιεραρχικής δομής