Υπό κατάληψη η ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη

Υπό κατάληψη από την ΓΕΝΟΠ βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ...

Υπό κατάληψη από την ΓΕΝΟΠ βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Με το σύνθημα «Δεν την πουλάμε» οι συνδικαλιστές έχουν καταλάβει το κτίριο, καθώς αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι εναερίτες που συμμετέχουν στην κατάληψη ανήρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Eξι από αυτούς κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του κτιρίου .

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.


 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ

"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ"

Διαφωνούμε με την περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του management της ΔΕΗ γιατί εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω με μαθηματική ακρίβεια ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει 3 φορές πάνω την kwh.

Οι δομές της ΔΕΗ, τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία αλλά και οι παρεχόμενες εκτάσεις όπως ο υπόγειος πλούτος της, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν μπορούν ούτε ως σκέψη να ενταχθούν στο σχέδιο πωλήσεων της κυβέρνησης.Εξάλλου αυτά διασφαλίζουν την φθηνή KWh.

Εάν και εφόσον συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω τα εκατομμύρια φτωχών συνανθρώπων μας (ήδη υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες) θα πάψουν να απολαμβάνουν έστω και στοιχειωδώς το αγαθό του ρεύματος.

Το συμβόλαιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (που ως εργαζόμενοι στην επιχείρηση του ελληνικού λαού ζούμε από αυτή) είναι απέναντι στον ελληνικό λαό και γράφει ότι δεν θα αφήσουμε το αγαθό του ρεύματος να γίνει μέσο κερδοσκοπίας για τα αρπαχτικά στο χώρο της ενέργειας.

Ο σεβασμός στον φτωχό καταναλωτή και το ότι ο αγώνας μας δεν είναι για το τι θα βάλουμε στην τσέπη, μας δίνει τη δύναμη και το ηθικό ανάστημα να λέμε «η φυλακή δεν μας τρομάζει»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

Υ.Γ. Σήμερα στέλνουμε ένα πρώτο μήνυμα σε όλους όσους σχεδιάζουν την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.Θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερα και πολύ σκληρότερα.

Γραφείο Τύπου

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗ

 

Διαβάστε επίσης: Τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων η ΓΕΝΟΠ