Υπό κατάληψη η πρώην Νομαρχία Σάμου

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και...

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και σημερινής αντιπεριφέρειας Σάμου κτηνοτρόφοι του νησιού με αίτημα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του μοναδικού σφαγείου στη Σάμο.

Οι κτηνοτρόφοι, καθώς το ένα και μοναδικό ιδιωτικό σφαγείο στο νησί έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη του, είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα ζώα τους σε πλησιέστερες μονάδες, οι οποίες είναι στη Χίο ή τη Σύρο - κάτι που σημαίνει ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς.


Τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια έκαναν συσκέψεις για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, όμως ταυτόχρονα έχουν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν τη σφαγή ζώων σε μικρά σφαγεία των κτηνοτρόφων, όπως οι ίδιοι ζητούν.

Σήμερα το πρωί, κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης και μαζί με τα ζώα τους έφτασαν μέχρι την πρώην Νομαρχία -σημερινή Αντιπεριφέρεια- την οποία και κατέλαβαν. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κτίριο.