ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους Δούκας-Βουλγαράκης

Ελεύθεροι χωρίς όρους Δούκας-Βουλγαράκης

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά τις εξηγήσεις τους στον ανακριτή οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως και σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, είχε ασκηθεί ύστερα από τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο για τον Π. Δούκα διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Τα στοιχεία για τον κ. Βουλγαράκη προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με αυτά τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ , στην ίδια τράπεζα , εμφανίζεται να είχε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, που δεν δηλώθηκε . Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη, για την οποία επίσης δεν κρίθηκε αναγκαία η επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.