Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Λιβύης

"Βοηθήστε μας. Σώστε μας!"

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συντονισμό και με άλλες χώρες για τον απεγκλωβισμό των 300 περίπου Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη όπου η κατάσταση παραμένει εκρηκτική.

«Βοήθεια σώστε μας!»

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ένας Έλληνας μετανάστης, απο την Πτολεμαίδα, που εργάζεται 500 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης.

Ο Παναγιώτης Κορυφίδης επικοινώνησε με το Mega για να δώσει τις συντεταγμένες που βρίσκεται μαζί με άλλους 20 Έλληνες και Ελληνοκύπριους ώστε να τους εντοπίσουν τα αεροσκάφη, καθώς δεν σταματούν οι επιθέσεις που δέχονται από ένοπλους με σκοπό να τους ληστέψουν.

«Πριν από πέντε λεπτά ήρθαν πάλι οι ένοπλοι. Είμαστε καλά, το νερό και η τροφή όμως δεν φτάνει για περισσότερες από 3- 4 ημέρες. Βοηθήστε μας. Σώστε μας!», είπε ο κ. Κορυφίδης ζητώντας βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ελευσίνα

Ήδη βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη C 130 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με τη δυνατότητα άμεσης απογείωσης, μόλις δοθεί η σχετική εντολή.

«Οι προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως για να φέρουμε τον κόσμο που θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα από τη Λιβύη», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης.

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του σήμερα ο κ. Δόλλης, πέρα από το βασικό θέμα ασφάλειας, στη Λιβύη υπάρχουν τέσσερα αεροδρόμια από τα οποία, όμως, οι Έλληνες βρίσκονται σε αποστάσεις έως και 350 χιλιομέτρων

"Καταβάλλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με όσο περισσότερα άτομα και με τις εταιρείες", είπε ο κ Δόλλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών είναι όλοι καλά.

Σε επικοινωνία που είχε το newsbomb.gr με το υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσαν για την προετοιμασία που γίνεται ώστε τα αεροσκάφη να παραλάβουν τους Έλληνες από το αεροδρόμιο της Τρίπολης: «Είμαστε σε προετοιμασία, δεν έχουν φύγει ακόμα τα αεροσκάφη καθώς υπάρχουν προβλήματα προσγείωσης. Επίσης οι Έλληνες που ζουν στην Λιβύη βρίσκονται σε αρκετά σημεία και πρέπει να συγκεντρωθούν. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός της ημέρας τα αεροσκάφη να παραλάβουν τους 300 Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη».

To newsbomb.gr επικοινώνησε και με την πρεσβεία της Λιβύης στην Ελλάδα, η οποία δεν έχει καμία ενημέρωση για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί. Εξάλλου η επικοινωνία με το λιβυκό καθεστώς αλλά και την ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη δεν έχει αποκατασταθεί.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Βεγγάζης έχουν καταστραφεί και είναι αδύνατον να προσγειωθούν εκεί αεροσκάφη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: 250 Έλληνες κινδυνεύουν στη Λιβύη
 

Video 1

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Λιβύης