ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα για 700.000 οικογένειες από το Υπ.Εργασίας και Κοιν.Πρόνοιας

Επιδόματα για 700.000 οικογένειες από το Υπ.Εργασίας και Κοιν.Πρόνοιας

Ψίχουλα μεν αλλά χρήσιμα δε, την περίοδο που βιώνουμε αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε πολύτεκνες και όχι μόνο οικογένειες.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοιν.Πρόνοιας και Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης γίνεται μία προσπάθεια 'τόσο με το επίδομα στήριξης τέκνων, όσο με το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων" να δημιουργηθεί ένα πλέγμα στήριξης των οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, σε απόλυτους αριθμούς το επίδομα ανέρχεται στα 500 ευρώ το χρόνο για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ενώ για τις υπόλοιπες σχετίζεται με το εισόδημα και τον αριθμό των τέκνων. Ειδικότερα, το μηνιαίο επίδομα κυμαίνεται από 13 ευρώ έως 40 ευρώ για οικογένειες με 1 παιδί και εισόδημα μικρότερο από 27.000 ευρώ ενώ στα 27 έως 80 ευρώ, για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ.

Το ποσό για το 2013 θα καταβληθεί αναδρομικά από τον ΟΓΑ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Στόχος πάντως της κυβέρνησης, είναι με το επίδομα αυτό να καλύψει την κατάργηση του αφορολογήτου των 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά, το οποίο επέβαλε η τρόικα πριν λίγους μήνες.