Επί ποδός η αστυνομία

Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, οι αστυνομικοί ενόψει της πανελλαδικής ...

Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, οι αστυνομικοί ενόψει της πανελλαδικής απεργίας και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα που έχει προγραμματίσει η Αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.

Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών.

Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Τις τελευταίες μέρες οι αξιωματικοί της αστυνομίας ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την περιφρούρηση συγκεντρώσεων και πορειών και την αποτροπή επεισοδίων.