ΕΛΛΑΔΑ

Die Welt: «Θέατρο στην Ελλάδα»

Die Welt: «Θέατρο στην Ελλάδα»

«Θέατρο στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, στο οποίο γίνεται λόγος για μια σχολική παράσταση με αντιγερμανικό περιεχόμενο:

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Το τέταρτο γυμνάσιο Βόλου ετοιμάζει ένα θεατρικό με θέμα την δικαστική διαμάχη μεταξύ των αξιαγάπητων χωρών του ευρωπαϊκού νότου και της κακής, ανέντιμης Γερμανίας. Ένας κύριος ονόματι 'φον Γερμανούχτεν' πηγαίνει την Ελλάδα στα δικαστήρια γιατί οι πολίτες της είναι τεμπέληδες και κλέφτες. Ο δικαστής όμως είναι η Ισπανία που δείχνει κατανόηση για την αδίκως κατηγορούμενη Ελλάδα και εν τέλει την αθωώνει. Στο τέλος η Ελλάδα συμμαχεί με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου κατά των 'Γερμανούχτεν'».

Η Die Welt αναφέρεται στον δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν στο γυμνάσιο του Βόλου μιας και ο γιος του είναι εκεί μαθητής. Σε άρθρο στην «Καθημερινή» ο Τάκης Θεοδωρόπουλος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι μονίμως απεργούντες καθηγητές σπέρνουν την έχθρα κατά των Γερμανών με μια παράσταση που χρηματοδοτεί εν τέλει ο Έλληνας φορολογούμενος.