Χειμωνιάτικο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη!

Με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας...

Με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο μάς αποχαιρετά ο Φλεβάρης. Στα νότια δυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κ. Τάσο Αρνιακό, μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Μικρή εξασθένιση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο, όπου θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρειο Ελλάδα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 βαθμούς υπό το μηδέν.

Συγκεκριμένα στην Αττική, το Σάββατο θα υπάρχουν νεφώσεις και θα βρέξει για λίγο τοπικά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στις ψηλές κορυφές της Πάρνηθας. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια προάστια οι θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη με ψιλόβροχο ενώ θα χιονίσει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή με νεφώσεις και τοπικές βροχές θα αρχίσει η μέρα ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάλι σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Λίγες καταιγίδες θα επιμείνουν και πάλι στα νότια. Τα φαινόμενα όμως σιγά σιγά θα εξασθενίσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σταματήσουν.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν. Θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα αλλά στη βόρεια Ελλάδα και τα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί παγετός. Η θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές θα πέσουν στους 4 υπό το μηδέν.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές. Οι εξασθενημένοι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές και στα βουνά λίγο χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, χωρίς να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με τις θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα και τον παγετό να επιμένει τη νύχτα και τα πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.