Το κυνήγι τελειώνει, οι λαθροθήρες συνεχίζουν

Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα...

Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα. Και μπορεί το κυνήγι να τελειώνει, αυτοί όμως συνεχίζουν την δράση τους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας με σκοπό την εμπορία του κρέατος των θηραμάτων, είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα θηράματα που ακόμα και επί παραγγελία αφανίζονται εκτός της κυνηγετικής περιόδου, είναι κυρίως τα αγριογούρουνα και τα υδρόβια πτηνά, που μετατρέπονται σε πολυτελή γεύματα για λίγους, ενώ οι εξορμήσεις γίνονται κατά κανόνα, αργά τη νύχτα.

Οι λαθροθήρες είναι εξοπλισμένοι με διόπτρες νύχτας, υπερσύγχρονα όπλα, ασυρμάτους για επικοινωνία και σκούφους, ώστε να μην τους αναγνωρίζουν, αφού είναι ικανοί να δρουν ακόμα και στην περιοχή κατοικίας τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική προστασία από τους λαθροθήρες, με αποτέλεσμα οι κυνηγετικές ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει το επικίνδυνο έργο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι θηροφύλακες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα όπλα των παρανόμων, έχουν δεχτεί πυρά, ενώ απειλούνται ακόμα και οι ζωές των μελών της οικογένειάς τους.

Οι ποινές είναι επί της ουσίας θωπευτικές και δεν φαίνεται να τους πτοούν.

Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά, όταν ένα ελάφι ως παράνομο θήραμα, αξίζει ως κρέας ακόμα και 10.000 ευρώ!