Ηράκλειο: Ο καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας στη Μεσόγειο

Μία πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης...

Μία πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε την, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Βραβεύτηκε με ψηφοφορία από 12.000 επιβάτες και 150 tour operators ως ο καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας για την Μεσόγειο για το 2010.

Το λιμάνι του Ηρακλείου μοιράζεται αυτή τη διάκριση μαζί με τα λιμάνια της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κω.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Πικάσο, στη Μάλαγα της Ισπανίας από το Cruises News Media Group, έναν θεσμό μεγάλης εμβέλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υποψήφιοι για τα βραβεία εξετάζονται σε μία σειρά αυστηρών κριτηρίων, όπως η ποιότητα του προορισμού, οι δυνατότητες του λιμανιού και οι υποδομές του, η πόλη, οι δυνατότητες για κοντινές εκδρομές, τα αξιοθέατα, το φαγητό και οι λοιπές ανέσεις.

Το λιμάνι του Ηρακλείου διακρίθηκε μεταξύ άλλων για τη δυνατότητά του να φιλοξενεί μέχρι και 6 πλοία ταυτόχρονα, ήτοι μέχρι 10.000 άτομα ημερησίως, καθώς και για το γεγονός ότι στους προβλήτες 4 και 5 μπορεί να υποδεχθεί πλοία μήκους έως και 360 μέτρων που αντιστοιχούν σε πάνω από 4.975 επιβάτες & 1.650 μέλη πληρώματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του λιμανιού του Ηρακλείου, Ιωάννης Μπρας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για το λιμάνι του Ηρακλείου να λαμβάνει μία τόσο σημαντική διάκριση. Οι προσπάθειές μας να ξανασχεδιάσουμε τις υπηρεσίες μας και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του κάθε επιβάτη, μαζί με όλα όσα η πόλη του Ηρακλείου έχει να προσφέρει, ενδυναμώνονται από αυτή τη σπουδαία αναγνώριση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ηρακλείου έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για να φιλοξενήσει πάνω από 20 πλοία και περισσότερα από 70.000 επισκέπτες τον ερχόμενο χειμώνα, κάνοντας έτσι πράξη το 12μηνο τουρισμό. Παράλληλα, έχει αναπτύξει πρόγραμμα παροχής εκπτώσεων για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου σε περισσότερα από 250 καταστήματα της πόλης.

Τέλος, το λιμάνι έχει ήδη υποδεχθεί αρκετά πλοία (20 calls) λόγω αλλαγής ρότας τους από τα λιμάνια της Αιγύπτου και υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για πολλά περισσότερα.