ΕΛΛΑΔΑ

Πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ ψάχνουν τους 5 Αλβανούς δραπέτες

Πάνοπλοι άνδρες της ΕΚΑΜ ψάχνουν τους 5 Αλβανούς δραπέτες

Ζήτημα τιμής αποτελεί για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των πέντε Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι δολοφόνησαν τον 37χρονο υπαρχιφύλακα της ασφάλειας Λειβαδιάς στο Δίστομο Βοιωτίας και μία 25χρονη στα Ίσθμια Κορινθίας.

Όπως λένε έχουν χρέος στη μνήμη της κοπέλας, του συναδέλφου τους, στα δυο παιδιά που άφησε ορφανά και στο τρίτο που περιμένει η γυναίκα του και δεν θα τον γνωρίσει ποτέ... Ο Μάριον Κόλα και η συμμορία του, είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, αυτόματο όπλο G3 - A3 που αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς και έχουν αποδείξει, ότι είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά την ελευθερία τους. Γι αυτό και οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που συμμετέχουν στις έρευνες είναι να παίρνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας...

Έρευνες σε αγροικίες και εξοχικά για τους αδίαστακτους δολοφόνους

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη, πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. "χτενίζουν" τη Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τους αδίστακτους δραπέτες, οι οποίοι διέφυγαν με ένα μπλε αυτοκίνητο μάρκας Ford Focus το οποίο έκλεψαν από τους αστυνομικούς. Οι έρευνες γίνονται πόρτα - πόρτα σε εξοχικά, αποθήκες και αγροικίες όπου πιθανότατα κρύβονται οι Αλβανοί κακοποιοί, αφού ο ένας απ αυτούς δούλευε παλαιότερα στην περιοχή και γνωρίζει τα κατατόπια. Παράλληλα "φωτιά" έχουν πάρει οι "κοριοί" της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, αφού έχουν τεθεί σε παρακολούθηση όλα τα τηλέφωνα του περιβάλλοντος του αρχηγού Μάριον Κόλα και των συνεργών του.

Ψάχνουν τους συνεργούς τους

Η αστυνομία έχει μία λίστα με κακοποιούς που όπως όλα δείχνουν, έχουν βοηθήσει στην απόδραση των Αλβανών κακοποιών από τα Τρίκαλα, αλλά συμμετέχουν και σε ληστρικές επιθέσεις στην κεντρική και νότια Ελλάδα που έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα την ζωή σε δύο ανθρώπους. Από τον Μάρτιο που έγινε η αιματηρή απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων έχουν σημειωθεί πάνω από 10 συμπλοκές των κακοποιών με αστυνομικούς και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρεις ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα. Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή του Παρνασσού όπου θεωρείται ότι έχουν βρει καταφύγιο οι Αλβανοί δραπέτες, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα και γίνονται περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα της ασφάλειας.