Για Θεσσαλονίκη – Αθήνα… με ταλαιπωρία

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν όσοι ταξιδεύουν με τρένο από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη...

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν όσοι ταξιδεύουν με τρένο από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις που ξεπερνούν τις δύο ώρες, λόγω κατάπτωσης μεγάλου όγκου χωμάτων και πετρών στη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στο Δομοκό.

Τα πρώτα προβλήματα, λόγω των βροχοπτώσεων, είχαν παρουσιαστεί τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν οι φυλακές της γραμμής διαπίστωσαν το περιστατικό.

Ο ΟΣΕ τοποθέτησε έναν υπάλληλο στο συγκεκριμένο τμήμα για να παρακολουθεί την κατάσταση.
Η κυκλοφορία διεκόπη όταν το πρωί, την ώρα που τα συνεργεία κατευθυνόταν στο σημείο ένας μεγάλος όγκος χωμάτων έφραξε την σιδηροδρομική γραμμή.

Έτσι οι αμαξοστοιχίες που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι αναγκασμένες να κατεβάσουν τους επιβάτες στο Λιανοκλάδι, αυτοί να συνεχίσουν με λεωφορεία μέχρι το Δομοκό και εκεί να επιβιβαστούν εκ νέου σε τρένο για να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους στη βόρεια Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αυτούς που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα αφού είναι αναγκασμένοι να κάνουν με λεωφορεία το ταξίδι τους από τον Δομοκό μέχρι το Λιανοκλάδι, για να συνεχίσουν και πάλι με το τρένο για την Αθήνα.

Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή για να αποκαταστήσουν την συγκοινωνία χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη πότε ακριβώς θα αποκατασταθεί.