ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» και στους κατασκηνωτές!

«Ντου» και στους κατασκηνωτές!

Με τους κατασκηνωτές τα βάζει η ΕΛ.ΑΣ. στερώντας ακόμη και το δικαίωμα στις λιτές και ανέξοδες διακοπές για τους χτυπημένους από την κρίση Έλληνες! Αστυνομικοί έλεγχοι στη νήσο Χρυσή, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, είχαν ως αποτέλεσμα το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 20 ατόμων που έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ, απολαμβάνοντας στιγμές ηρεμίας στη φύση.


Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Χρυσή - γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι - περιοχή χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura. Οι κατασκηνωτές βρέθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς που τήρησαν τη νομοθεσία, και ασχέτως αν οι κατασκηνωτές είχαν σεβαστεί τη Φύση, κατέληξαν να μαζεύουν ... τα μπογαλάκια τους, με τη φυσιολατρική τους εξόρμησή να λήγει άδοξα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Σύμφων με το cretalive.gr, oι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε Έλληνες, ηλικίας 23, 25, 26, 28 και 31 ετών και ένας 25χρονος Πολωνός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 31,8γρ. ακατέργαστης κάνναβης

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.