ΕΛΛΑΔΑ

Ένας ακόμη κατηγορούμενος «έδωσε» τον Άκη!

Ένας ακόμη κατηγορούμενος «έδωσε» τον Άκη!

Ακόμη ένας κατηγορούμενος στη δίκη για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων έβαλε ευθέως κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο κατηγορώντας τον ότι «δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν».

Μετά τις αποκαλύψεις του εξάδελφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα και της λογίστριας του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου σειρά πήρε ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαχπατζίδης.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος για πρώτη φόρα στράφηκε κατά του Τσοχατζόπουλου λέγοντας: «Σήμερα τα έχω χάσει όλα. Φοβήθηκα να πω την αλήθεια στη Βουλή, γιατί τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ακόμα παντοδύναμος. Ο άνθρωπος δεν ζει στην πραγματικότητα, είναι αλλού, είναι φαντομάς, είναι παντού και πουθενά... Σήμερα θα κάνω κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένειά μου. Ένα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα στη φυλακή. Λυπάμαι που ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν και δεν λέει τίποτα».

Όπως είπε αν και λόγω της συγγένειας του με τον πρώην υπουργό Γ. Ακριτίδη δεν στήριζε πολιτικά τον Τσοχατζόπουλο, μετά τις εκλογές του 2004 ανέλαβε να τον βοηθήσει γιατί μετά το γάμο του η δημοτικότητα του είχε πέσει δραματικά στη Β. Ελλάδα. «Κάποια στιγμή ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι υπάρχουν Άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες και επειδή δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ακινήτων με έβαλε στην Τορκάσο...Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε».

Διαβάστε επίσης:

Ζηγρας: Ο Άκης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής