ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για Βίκυ Σταμάτη: Ήξερε τα πάντα

Εισαγγελέας για Βίκυ Σταμάτη: Ήξερε τα πάντα

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η τακτική εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κ.Γεωργία Αδειλίνη και για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη «γνώριζε τα πάντα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δ. Αρεοπαγίτου», χαρακτηρίζοντας εικονική την αγοραπωλησία του ακίνητου από εταιρείες που πραγματικά ανήκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Το ακίνητο αυτό δεν θα επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη να επιστρέψει στα χέρια της Βίκυς Σταμάτη», είπε η εισαγγελική λειτουργός και πρόσθεσε πως στο γραφείο και την οικία του πρώην υπουργού βρέθηκαν αποδείξεις πολυτελούς διαβίωσης. «Πώς να μας πείσει η Βίκυ Σταμάτη ότι δεν είχε γνώση του πακτωλού των παρανόμως χρημάτων που είχε στη διάθεση του ο πρώην υπουργός;» αναρωτήθηκε η κ. Αδειλίνη.

Επικαλέστηκε δε, τον πολυτελή γάμο στο Παρίσι και τη ναύλωση αεροσκάφους με προορισμό τη Σαρδηνία. «Μας είπε η κύρια Σταμάτη στην απολογία της και δεν το σχολίασα σεβόμενη την κατάσταση της υγείας της ότι είναι μαχήτρια του φωτός. Δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, αλλά αναγκαίο να έχει το γνώθι σ’ αυτόν…» επισήμανε η εισαγγελέας.

Από τα πυρά της κ. Αδειλίνη δεν «γλίτωσε» ούτε ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη Παναγιώτης αφού όπως είπε παρέσχε συνδρομή και γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα πρώην υπουργού.

«Το επίθετο Παπαλιάκος που χρησιμοποιούσε στα παραστατικά για την ανακαίνιση του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου αποτελεί μεθόδευση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να μην αποδειχθεί ότι πίσω από το σπίτι αυτό βρισκόταν ο ίδιος. Έτσι καταρρέει το υπερασπιστικό οικοδόμημα του Π. Σταμάτη. Οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο λήψης εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας άλλαζαν συνέχεια συμβολαιογράφους, άλλο αν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η συνωμοσία της σιωπής».

Για την Αρετή Τσοχατζόπουλου (κόρη του πρώην υπουργού) ανέφερε: Ήταν ο τελικός αποδέκτης των ακινήτων στη Δεινοκράτους και την Κεφαλληνίας, στα οποία επενδύθηκαν τα παράνομα χρήματα, όσο και αν ισχυρίζεται ότι είχε αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της. Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα παρένθετα πρόσωπα που ενεπλάκησαν είναι ενισχυτικά του άμεσου δόλου που είχε η Αρετή».

Για τον Αστέριο Οικονομίδη (ιδιοκτήτη της Arcon) είπε: Άλλοτε ως αχυράνθρωπος και άλλοτε με όχημα την κατασκευαστική του εταιρία αποτελούσε προνομιακό συνεργάτη του πρώην υπουργού. Με όσα είπε προσπάθησε να συγκαλύψει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και να συσκοτίσει την υπόθεση.

Για τον Γεώργιο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία) τόνισε: Ο Σαχπατζίδης γνώριζε ότι η Τοrcaso ήταν ο πρώην υπουργός και διακινούσε μέσω αυτής μαύρο χρήμα. Ο Τσοχατζόπουλος στις Ιταλικές εταιρείες ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω και μαζί με τον Γιώργο Σαχπατζίδη. Αυτές οι εταιρείες όπου εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης ο Σαχπατζίδης αποτελούν οχήματα νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας του πρώην υπουργού και εκτός Ελλάδας. Για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου ο Γ. Σαχπατζίδης πούλησε ακίνητα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας: Αποδεδειγμένη πλήρως η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου