Η σύζυγος του Αντιπροέδρου εναντίον υπουργείου Παιδείας

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη...

Στο πλευρό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας, βρέθηκε η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Η κυρία Χριστοφάκη, υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, τη μη εκλογή της στις οποίες «χρέωσε» στην υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαμαρτυρήθηκε μαζί με τους γονείς και μαθητές του δήμου Σαρωνικού ενάντια στην κατάργηση του γυμνασίου Κουβαρά, παρουσία και του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή της συζύγου Πάγκαλου στην Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία προειδοποιούσε ότι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες στις κινητοποιήσεις τους.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η κυρία Χριστοφάκη «λαϊκίζει» προσβλέποντας στην εκλογή της στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Παρά την αποτυχία της στις Δημοτικές εκλογές, η κάθοδός της στις βουλευτικές εκλογές, εφόσον δεν κατέλθει ο Θόδωρος Πάγκαλος, θεωρείται βέβαιη.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της Άννας Διαμαντοπούλου πάντως, αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είναι διατεθειμένο -προς το παρόν τουλάχιστον- να επανεξετάσει την περίπτωση Κουβαρά, γιατί αυτό θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

"Αν κάνουμε πίσω στο σχολείο για το οποίο διαμαρτύρεται η σύζυγος του Αντιπροέδρου, θα πρέπει να κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε μας ζητηθεί" λένε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Η σύζυγος του Πάγκαλου κατά του υπ. Παιδείας