Συγκέντρωση ένστολων στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση ένστολων στην Αλεξανδρούπολη

Ένστολη διαμαρτυρία με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί από την Αν. Μακεδονία και Θράκη ως προς τη λειτουργία των υπηρεσιών τους αλλά και την ανάγκη ποιοτικότερης προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη.

Στην συγκέντρωση σύμφωνα με το thrakinea παραβρέθηκαν μέλη των ενώσεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια αλλά και από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες τους. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, καθώς επίσης και ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Κατσίνας, αναφέρθηκαν στην απαξίωση και τη συρρίκνωση που υφίστανται τα σώματα ασφαλείας, γεγονός που - όπως σημείωσαν - έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες.

Επιπρόσθετα μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κλάδοι των Σωμάτων Ασφαλείας μετά τις περικοπές σε μισθούς αλλά και σε προσωπικό, ενώ τόνισαν πως η κυβέρνηση και η Τρόικα οφείλουν να διαθέσουν κονδύλια για να εξασφαλίσουν στον Έλληνα πολίτη το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ΑΜ-Θ Αναστάσιος Δραγουδάκης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Καρυοφύλλης Λιολιοσίδης, κάλεσαν την πολιτεία να προβεί σε πραγματική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, σε κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, στον εφοδιασμό των τριών σωμάτων με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα, υπογραμμίζοντας πως η εργασία τους θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρισθεί ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Έβρου, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Νικολάου.