Θεσσαλονίκη: Χωρίς αυξήσεις τα τέλη στάθμευσης οχημάτων το 2014

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αυξήσεις τα τέλη στάθμευσης οχημάτων το 2014

Χωρίς αυξήσεις παραμένουν τα τέλη στάθμευσης οχημάτων για το έτος 2014, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη χθες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, κατά τη 19η τακτική συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, στο 1,70 ευρώ ανά ώρα παραμένει η στάθμευση σε χώρους βραχυχρόνιας στάθμευσης που ελέγχονται με ηλεκτρονικά παρκόμετρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε χώρους που ελέγχονται με ειδική κάρτα καθώς και στα ηλεκτρονικά παρκόμετρα του άξονα Β. Όλγας-Β. Γεωργίου, ανεξάρτητα από τις ώρες στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Επίσης, η αμοιβή των τελικών διαθετών, δηλαδή των τρίτων προσώπων που μεσολαβούν στην διάθεση των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στο κοινό, όπως εκμεταλλευτές περιπτέρων, καταστημάτων ψιλικών κ.λ.π., με τη μορφή προμήθειας-έκπτωσης, θα προκύπτει από την πώληση από τον δήμο προς αυτούς των ωριαίων καρτών με τιμή μειωμένη κατά 0,15 ευρώ σε σχέση με την ονομαστική τιμή του 1,70 ευρώ. Συνεπώς, η τιμή διάθεσης των καρτών ωριαίας στάθμευσης στους τελικούς διαθέτες θα ανέρχεται στο ποσό του 1,55 ευρώ.