Έγκλημα-γρίφος στη Βορειοανατολική Αττική

Έγκλημα-γρίφος στη Βορειοανατολική Αττική

Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση ανθρωποκτονίας 31χρονου Αλβανού, που διαπράχθηκε ακριβώς πριν από ένα μήνα, την 24η Σεπτεμβρίου, στις Αχαρνές και εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδικές έρευνες από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, πριν ακόμα βρεθεί το πτώμα.Ως δράστης της ανθρωποκτονίας συνελήφθη ένας 30χρονος Έλληνας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, ενώ ως κίνητρο του εγκλήματος, όπως εκτιμάται από τους αρμόδιους αξιωματικούς, ήταν πιθανότατα 500 ευρώ που χρωστούσε ο δράστης στο θύμα, ως δόση από την αγορά αυτοκινήτου.

Μαζί με τον 30χρονο συνελήφθη και ένας αστυφύλακας, κατηγορούμενος για υπόθαλψη, γιατί φέρεται να γνώριζε για τη δολοφονία, αλλά δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Για το θύμα είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 27-9-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Μελισσίων, από τον αδελφό του. Συγκεκριμένα, ο αδελφός του 30χρονου ανέφερε ότι στις 24-9-2013 το θύμα έφυγε από το σπίτι όπου διέμεναν μαζί στα Μελίσσια και από τότε δεν ξανάδωσε σημεία ζωής.

Το αυτοκίνητο του θύματος είχε βρεθεί το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου στις Αχαρνές, έχοντας όμως υποστεί αλλαγή του χρώματος, αντικατάσταση των τροχών και μεταβολή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών.

Η υπόθεση ήταν πραγματικός γρίφος για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι είχαν την πεποίθηση ότι ο εξαφανισθείς είχε δολοφονηθεί, αλλά δεν υπήρχε πτώμα.

Τελικά, ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος Αλβανός είχε ραντεβού το μοιραίο βράδυ με τον δράστη στο σπίτι του στις Αχαρνές, προκειμένου να πάρει από αυτόν 500 ευρώ, που αποτελούσαν δόση για ένα αυτοκίνητο που του πούλησε στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο 30χρονος Έλληνας όμως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31χρονο αλλοδαπό στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Μετά την ομολογία του ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς και τους υπέδειξε το σημείο της ταφής, όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο και είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο πίσω και αριστερό μέρος του κεφαλιού του.

Όπως διαπιστώθηκε, το όπλο του εγκλήματος είναι μια κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε παράνομα ο δράστης και η οποία βρέθηκε στο σπίτι του και κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο δράστης είχε ενημερώσει για τη διάπραξη του εγκλήματος 35χρονο αστυφύλακα, τον οποίο γνώριζε, αλλά αυτός δεν ανέφερε, ως όφειλε, την παραπάνω πράξη σε οποιαδήποτε αστυνομική αρχή και για το λόγο αυτό συνελήφθη.

Κατά την εξέταση του ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν πίστεψε τον 30χρονο, γι' αυτό και δεν ανέφερε τίποτα.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε ΕΔΕ για τη διερεύνηση της εμπλοκής του αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.