Συνελήφθη ζευγάρι Ελλήνων για παράνομη αγορά βρέφους από ρομά

Συνελήφθη ζευγάρι Ελλήνων για παράνομη αγορά βρέφους από ρομά

Συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ένα ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο φέρεται να αγόρασε από ρομά στο Ζεφύρι ένα βρέφος έναντι 4.000 ευρώ.


Σε βάρος του 53χρονου και της 48χρονης, που συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία ότι το ζευγάρι είχε στην οικία του ένα κοριτσάκι, το οποίο δεν ήταν βιολογικό τους παιδί.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, το βρέφος, το οποίο είχε γεννηθεί στις 25-2-2013 από άλλη γυναίκα ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Μετά την παραλαβή του βρέφους η 48χρονη επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει» ως τέκνο της στο Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το κοριτσάκι παρέμενε μαζί με το ζευγάρι, το οποίο προσπαθούσε να βρει τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσει».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζεύγαρι ισχυρίστηκε ότι προέβη στην παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα.

Μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.