ΕΛΛΑΔΑ

Οι «ιερές» μπίζνες με εφοπλιστές στη Βουλιαγμένη

Οι «ιερές» μπίζνες με εφοπλιστές στη Βουλιαγμένη

«Όποιος έχει γένια, τρώει με τον Δεσπότη» λέει πολύ εύστοχα μια παλιά ελληνική παροιμία και μάλλον είναι ακριβής, αφού όπως μαθαίνουμε όλες οι υποθέσεις με τα οικόπεδα-φιλέτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή της Βουλιαγμένης που πουλήθηκαν μέσω ελεγχόμενων διαδρομών, μέσω offshore εταιρειών και μέσω τρίτων σε γνωστούς Έλληνες εφοπλιστές, έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ψεκάστε, σκουπίστε... τελειώσατε. Οι περισσότερες υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα – μεταξύ των οποίων και 3,55 στρέμματα –που αγόρασε ο εφοπλιστής κ. Νίκος Πατέρας, καθώς και αρκετοί άλλοι, γείτονές του, εφοπλιστές, όπως οι κύριοι Μαρτίνος και Προκοπίου –η δικαιοσύνη απεφάνθη: Κανένα πρόβλημα.

Όλα είναι νόμιμα και όλα έγιναν νομότυπα και βεβαίως δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, να τις κρίνουμε όμως μπορούμε, αφού και οι κρίνοντες κρίνονται. Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα πως ζούμε στη χώρα του «νόμιμο σημαίνει και ηθικό».

Έτσι λοιπόν η Ελλαδική Εκκλησία παρά το γεγονός ότι είχε προτάξει σθεναρά τα στήθη της, προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να μην πάρει τα οικόπεδα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, προτίμησε να τα πουλήσει έναντι χαμηλού τιμήματος, σε σχέση με την εμπορική τους αξία, σε πετυχημένους καραβοκύρηδες, για να μπορέσουν να χτίσουν τις βίλες τους και –γιατί όχι;- να πηγαινοέρχονται με τα κότερα στις ναυτιλιακές εταιρίες που διατηρούν στον Πειραιά.

Άραγε πόσο ηθικό είναι η Εκκλησία να μην δίνει τα οικόπεδα στη δημοτική αρχή, για να τα εκμεταλλευτεί υπέρ της τοπικής κοινωνίας;

Πόσο ηθικό και πόσο «ιερό» μπορεί να είναι το γεγονός ότι η Εκκλησία μας αρνείται να δοθούν τα οικόπεδα, προκειμένου να οικοδομηθούν πάρκα αναψυχής, κέντρα άθλησης, παιδικές χαρές, αλλά ακόμα και εμπορικά καταστήματα ήπιας περιβαλλοντικής παρέμβασης, ή ενδεχομένως και αναψυκτήρια τα οποία θα έδιναν ζωή, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας στην περιοχή, καθώς επίσης και έσοδα στο κράτος από τη φορολογία των ακινήτων και το ΦΠΑ των παρεχομένων υπηρεσιών;

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι οι «εκπρόσωποι του Θεού» επέλεξαν να... δώσουν αυτές τις περιουσίες σε εφοπλιστές και άλλους οικονομικά προνομιούχους που έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν σημαντικούς φόρους στο ελληνικό κράτος, αφού απαλλάσσονται με σχετικές νομοθεσίες που ισχύουν από τη Χούντα, όπως έχει αποκαλύψει ο ιστότοπος www.newsbomb.gr.

Επιπλέον είναι γνωστό ότι δηλώνουν σε offshore παραδείσους τα ακίνητά τους, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν θα πληρώσουν ευρώ παραπάνω στο ελληνικό κράτος.

Αν όλα αυτά είναι νόμιμα και ηθικά, τότε αξίζουν χίλια μπράβο και στην Εκκλησία και στη Δικαιοσύνη, όχι τόσο για το γράμμα του νόμου, όσο για το πνεύμα του νόμου που στην Ελλάδα φαίνεται συχνά να ευνοεί τα «χρυσά παιδιά» της ναυτιλίας. Όσο για τους... Πατέρες και τους άλλους εφοπλιστές που τα αγοράζουν, αυτοί, τη δουλειά τους κάνουν. Κοινώς, βρίσκουν και τα κάνουν. Αγοράζουν φτηνά και πουλάνε ακριβά κι άμα λάχει... τρώνε και με το Δεσπότη. Γούστο τους και καπέλο τους.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Δώρα» στους εφοπλιστές, φοροεπιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα

Οικονομική αφαίμαξη για τον λαό και οι εφοπλιστές «αφορολόγητοι»

Οι Έλληνες στην «κατάψυξη» και το πετρέλαιο ναυτιλίας αφορολόγητο