Με "ψηλές γνωριμίες" ήθελαν να καλύψουν απάτη!

Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας επιχειρηματίας...

Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας επιχειρηματίας και δυο υπάλληλοί του. Είχαν προσπαθήσει να «κλείσουν» υπόθεση φορολογικής απάτης στο ΣΔΟΕ, χρησιμοποιώντας το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2006.

Γυναίκα-υπάλληλος σε εταιρία που αναλαμβάνει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και επιχειρήσεις επικοινώνησε με τον τότε περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα.

Ζητούσε δε, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού να δει υπάλληλο - τον συγκατηγορούμενό της - προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας ο οποίος έκλεισε το ραντεβού, αλλά προηγουμένως τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος για την «παρέμβαση». Αφού πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή της γυναίκας, ενώ για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον άλλο υπάλληλο αποφάσισε οι ποινές τους να είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα.