Αυτός είναι ο Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς»- Ψάχνει θησαυρό στα Τρίκαλα

Αυτός είναι ο Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς»- Ψάχνει θησαυρό στα Τρίκαλα

Ως άλλος «Ιντιάνα Τζόουνς» ένας Έλληνας με την ομάδα του έχει επιδοθεί στο κυνήγι ενός θησαυρού αναζητώντας την «τράπεζα» του Αλή Πασά στη Βασιλική Καλαμπάκας.

Δεν τον βρήκε, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο Ευάγγελος Δήμας είναι έτοιμος να συνεχίσει δυναμικά.

Ο 66χρονος ομογενής χρυσοθήρας από την Αυστραλία, με καταγωγή από την Εύβοια, θα αρχίσει νέες έρευνες για ένα διαφορετικό θησαυρό. Αυτόν που πιστεύει ότι υπάρχει στη Χρυσαυγή Τρικάλων. Και δηλώνει βέβαιος ότι θα βρει σεντούκια με χρυσό που θα δώσουν ανάσα στο ελληνικό κράτος.

«Τα μηχανήματα έδειξαν χρυσό σε μεγάλες ποσότητες. Ίσως δεν είναι του μεγέθους της Βασιλικής, αλλά φτάνει για να μην έχει ανάγκη το κράτος να βάζει αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους», ανέφερε σε εφημερίδα ο Δήμας, επικεφαλής οκταμελούς ομάδας που κατέθεσε φάκελο με ιστορικές μαρτυρίες και σχεδιαγράμματα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πριν από μερικά 24ωρα, ο δήμος Τρικκαίων έδωσε το «πράσινο φως» για τις έρευνες. Απαιτείται όμως έγκριση και από άλλες υπηρεσίες, όπως η αρχαιολογική και οι ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να πάρει την τελική άδεια για τις εκσκαφές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι έρευνες στη Βασιλική για το θησαυρό του Αλή Πασά δεν απέδωσαν καρπούς. Η υπόθεση- που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ κάνοντας λόγο για μερίδιο του τουρκικού κράτους σε περίπτωση ανεύρεσης- σταμάτησε όταν το γεωτρύπανο έπεσε σε φλέβα... νερού και όχι χρυσού.

«Στη Βασιλική υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο, αλλά κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν. Σκάψαμε κάτω από το κανάλι με το νερό και βρήκαμε τα δωμάτια. Μας σταμάτησε η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί λέει ήταν επικίνδυνο και ο χώρος σφραγίστηκε», δήλωσε σε εημερίδα ο κ. Δήμας, αλλά πρόσθεσε αισιόδοξος ότι στη Χρυσαυγή θα βρει τα σεντούκια.

Όσο για εκείνους που γελούν; «Με λοιδορούν ότι σκορπάω άσκοπα τα λεφτά μου, αλλά θα κάνω υπομονή και θα τους απαντήσω δείχνοντάς τους τον θησαυρό», απάντησε ο ίδιος.