Ο Ιλίρ Κούπα σχεδίαζε απόδραση από τις φυλακές με εκρηκτικά!

Ο Ιλίρ Κούπα σχεδίαζε απόδραση από τις φυλακές με εκρηκτικά!

Ο επικίνδυνος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος συνελήφθη στην Αλβανία πριν από λίγες ημέρες, σχεδίαζε να ανατινάξει με εκρηκτικά την εξωτερική περίφραξη φυλακών στη χώρα μας, για να καταφέρουν να αποδράσουν κακοποιοί - φίλοι του...

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της ασφάλειας μετά από συνδυασμό στοιχείων (πληροφορίες και τηλεφωνικές επικοινωνίες), χωρίς όμως μέχρι στιγμής ο Κούπα να τους έχει αποκαλύψει ποια φυλακή ήταν ο στόχος του και βέβαια ποιος ή ποιοι οι κρατούμενοι που θα απελευθέρωνε!

Οι αξιωματικοί μάλιστα υποπτεύονται ότι ίσως το σχέδιο της απόδρασης να αφορούσε τον διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάϊ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού και στο παρελθόν είχε αποδράσει από τον Κορυδαλλό μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα δύο φορές, χρησιμοποιώντας ελικόπτερο! Τα εκρηκτικά που θα χρησιμοποιούσαν ο Κούπα και οι συνεργοί του, πιθανότατα είχαν σχέση με αυτά που εντοπίστηκαν τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο αυτοκίνητο πρώην υπουργού, το οποίο βρέθηκε στον Παρνασσό και μέσα υπήρχαν ένα καλάσνικοφ, 5,5 κιλά ΤΝΤ, 700 σφαίρες, καλώδιο για την πυροδότηση του ΤΝΤ, πυροκροτητές και ρούχα.

Ο ΚΟΥΠΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Κούπα σε προάστιο των Τιράνων, πήγε στην Αλβανία κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών της ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κακοποιός κράτησε αρνητική στάση και το μόνο που είπε, είναι ότι δεν θέλει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ο επικίνδυνος δραπέτης, ο οποίος είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να μην αναγνωρίζεται, κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ένοπλες ληστείες, απόδραση, απόπειρες κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα.

download 18

Ο Ιλίρ Κούπα, είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του στις 22 Μαρτίου του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων, ενώ είχε συμμετάσχει στις ένοπλες συμπλοκές και μάχες με αστυνομικούς, μέχρι την τελευταία στιγμή. Με τη σύλληψη του Κούπα, εξαρθρώθηκε η σκληρή ομάδα των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, που είχε σχηματιστεί υπό την αρχηγία του Μαριάν Κόλα. Ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι άλλοι τέσσερις δραπέτες, από την ομάδα των 11 που μετά την απόδρασή τους έχουν εμπλακεί σε ληστείες και σε άλλα αδικήματα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Ο Κούπα, αμέσως μετά τη σύλληψή του στην Αλβανία ομολόγησε στις αρχές, ότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας που, λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά, διέπραξε κινηματογραφική ληστεία σε χρυσοχοείο, που βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα των Τιράνων. Έξι μέλη της συμμορίας, τα οποία είχαν ντυθεί Αϊ Βασίληδες για να μην κινήσουν υποψίες άδειασαν το κατάστημα και εξαφανίστηκαν. Οι Έλληνες αστυνομικοί πάντως συνεχίζουν τις έρευνες για να δώσουν απαντήσεις όσον αφορά τη μαζική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων στα κρίσιμα ερωτήματα : Ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν και βέβαια οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές και τους συνεργούς των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Διαβάστε περισσότερα:

Στα Τίρανα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ιλίρ Κούπα

Συναγερμός μετά την κατάθεση του Σινάνι για τα συμβόλαια θανάτου