«Φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

«Φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

Στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκε το «αυτοκίνητο-γιάφκα» που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, γεμάτο με ρουκέτες, καλάσνικοφ, εκρηκτικά και φυσίγγια. Εκεί, θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.


Συγκεκριμένα, στο ασημί ΙΧ μάρκας Opel βρέθηκαν τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας στις αρχές Ιανουαρίου και ειδικότερα, το χρονικό διάστημα που πήρε άδεια απο τις Φυλακές Κορυδαλού ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το όχημα, που είχε μπει εδώ και μέρες στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά απο πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πίσω μέρος του είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε υπο διακριτική παρακολούθηση.

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ίδιο πρακτορείο αναφέρουν οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι' αυτό και το παρακολουθούσαν με την ελπίδα οτι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.
Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, υπό τον φόβο μη συμβεί κάτι απρόοπτο.

Ρουκέτα RPG χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007, από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενω απόπειρα για χτύπημα με τέτοια τύπου ρουκέτα είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2013 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα οποία τελικά πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Τέτοιου τύπου ρουκέτες είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη.
Την προανάκριση για την υπόθεση με το κλεμμένο αυτοκίνητο-οπλοστάσιο διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την έρευνα.

 

Διαβάστε επίσης:

 Στο παρά πέντε απετράπη ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

 Ύποπτο αυτοκίνητο ερευνά η Αντιτρομοκρατική

  Βλέπουν... ίχνη από Χριστόδουλο Ξηρό στην Αντιτρομοκρατική