Ένταση ανάμεσα σε δικηγόρους και ΜΑΤ

Ένταση ανάμεσα σε δικηγόρους και ΜΑΤ

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές που αποτελούνταν από δικηγόρους της παράταξης «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» και από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Μάλιστα οι δικηγόροι διαμαρτύρονταν έντονα πως δεν τους άφηναν να μπουν ελευθέρα στο σύλλογό τους και μετά από διαβουλεύσεις τους επετράπη, δείχνοντας την δικηγορική τους ταυτότητα.

Η ένταση όμως σύμφωνα με το thousandnews συνεχίστηκε, διότι οι υπόλοιποι διαδηλωτές που δεν άνηκαν στο δικηγορικό σύλλογο, προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων, όπως δυνάμεις των ΜΑΤ και εκεί απέκλεισαν το χώρο.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Φράγκων και Δωδεκανήσου, αντιδρώντας στην συμμετοχή της δικηγορικής παράταξης που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν να κινηθούν με πορεία από τη Φράγκων προς το ΔΣΘ, ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του προέδρου του ΔΣΘ να εγκρίνει τη συμμετοχή της συγκεκριμένης παράταξης.