Δεκαπέντε κιλά κοκαΐνης στους Κήπους του Έβρου

Δεκαπέντε κιλά κοκαΐνης στους Κήπους του Έβρου

Δεκαπέντε κιλά κοκαΐνης μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του αυτοκινήτου που οδηγούσε 43χρονος Κολομβιανός που ταξίδευε με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και συνελήφθη από τους τελωνειακούς του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου.


Την κοκαΐνη που ήταν συσκευασμένη σε 28 αεροστεγή δέματα, εντόπισε ο σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών "Ντιέγκο". Ειδικότερα τα δέματα ήταν τοποθετημένα στον αερόσακο του συνοδηγού, στις πίσω πόρτες και στα κολωνάκια του αυτοκινήτου, καθώς και μέσα στους θόλους των τροχών.

Στο αυτοκίνητο που επιχείρησε να κάνει έξοδο από την Ελλάδα για την Τουρκία, επέβαινε ως συνοδηγός και μια 20χρονη λατινικής καταγωγής με Ολλανδικό διαβατήριο. Νωρίτερα ο Κολομβιανός προσπάθησε να περάσει από το Τελωνείο Καστανεών Ορεστιάδας, αλλά δεν του επιτράπηκε η έξοδος, καθώς το όχημα δεν διέθετε πράσινη κάρτα. Έτσι κατευθύνθηκε στους Κήπους, όπου όμως τον μυρίστηκε ο "Ντιέγκο".

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ ο Κολομβιανός και η φίλη του, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.