Συνέλαβαν 38χρονο για απάτη με κινητά τηλέφωνα

Συνέλαβαν 38χρονο για απάτη με κινητά τηλέφωνα

38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Χαλάνδρι, για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αξίας πάνω από 100.000 - αναζητείται η 43χρονη Ελληνίδα συνεργός του.


Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνέλαβαν έναν 38χρονο αλλοδαπό, με καταγωγή από την Συρία για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος και η 43χρονη, το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν απάτες σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με τον εξής τρόπο:

Αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα πλαστά στοιχεία.

Στη συνέχεια, τηλεφωνικά ζητούσαν τη φορητότητα των συνδέσεων σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο, επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση για αγορά συσκευής τηλεφώνου αξίας από 300 έως 400 ευρώ ανά σύνδεση. Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν ενεργοποιήσει 139 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και η ζημία που προκλήθηκε ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Ο 38χρονος και η 43χρονη είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.